Medvirkende kunstnere

Verken Fugl eller Fisk:

Prosjektet har mange medvirkende, som har bidratt i ulike deler av prosessen. Nederst på siden finnes en oversikt over hvem som har vært utøver i de forskjellige versjonene.

Lise Hovik er regissør, dramaturg og førsteamanuensis i drama ved Dronning Mauds Minne. Hun etablerte Teater Fot i 2004, og har produsert en rekke teaterforestillinger for de minste barna. De Røde Skoene (2008) og Du skal få høre fuglesang (2012) har spilt mye både i Norge og internasjonalt. Hun forsker i feltet kunst for barn, og er for tiden engasjert i et samarbeid med ReMida – senter for kreativ gjenbruk og prosjektet LYDHØR i Kongsgården.

Anne Helga Henning er billedkunstner og har lang erfaring som kunstner i barnehage og skole, og som atelierista på Svartlamoen barnehage. Hun er utdannet ved kunstakademiet i Trondheim og Reggio Emilia Institutet i Stockholm. Hun arbeider med utsmykning og har utviklet kunstprosjekter sammen med eldre demente og skoleelever. Anne Helga er med som scenograf i Verken Fugl eller Fisk.

Tor Haugerud er trommeslager innenfor improvisasjonsmusikk, alternativ rock og samtidsmusikk og førsteamanuensis på jazzlinjen ved NTNU. Han har skrevet musikk og vært skuespiller og musiker i blant annet Cirka Teater og i Teater Fot siden 2008. Han er aktuell med soloalbumet ”Råsane” (2019), og en sentral musiker i trondheimsmiljøet. Han er aktiv i gruppene Alpaca Ensemble, EnEnEn, Oscar Grönberg trio, Valsen, Brannstiftelsen og Trondheim Jazzorkester og har samarbeidet med en rekke norske og internasjonale musikere. Tor har komponert musikk og er musiker i Verken Fugl eller Fisk.

Siri Gjære er sanger og komponist. Hun har bakgrunn fra jazzlinjen ved NTNU, jobber som frilansmusiker, har en rekke plateutgivelser, og har i 5 år vært kunstnerisk leder for vokalensemblet Trondheim Voices. Siri  var fylkeskunstner i Sør-Trøndelag i 2006, og har  også hatt flere skuespillerengasjement, blant annet ved Turneteatret i Trøndelag. Siri har komponert musikk og er musiker i Verken Fugl eller Fisk.

Rohey Tallah er sanger uteksaminert fra jazzlinjen i Trondheim med bachelorgrad i jazzvokal i 2016. Samme året vant hun Trondheim jazzfestivals talentpris. Hun er vokalist i bandet Rohey, og vant Spellemannsprisen sammen med GURLS i 2018. Rohey er både frilanser og musikkpedagog med utøvende musikk som hovedområde. Rohey har komponert musikk og var med i forprosjektet til Verken Fugl eller Fisk (2017).

Siri Schnell Juvik er skuespiller utdannet fra Nord Universitet (HINT). Hun debuterte i Skråninga på Nord-Trøndelag Teater i 2008, og har siden arbeidet både på institusjoner og i det frie feltet. Sist var hun å se i Spelleman på taket på Trøndelag Teater, og Korrigeringer med Konstellasjonen. Siri er med som skuespiller i Verken Fugl eller Fisk.

Gunhild Hjertaas har studert musikkvitenskap ved NTNU og skuespillerfag ved NISS. Hun jobber som skuespiller, musikkarrangør og komponist. Gunhild har erfaring fra institusjonsteater og det frie feltet, har vært skuespiller i Jo Strømgren kompani og driver sine egne frigrupper, Teater Framdrift og Holmen Hjertaas produksjoner. Gunhild er med som skuespiller i Verken Fugl eller Fisk.

Ibrahim Fazlic er husdramatiker ved Dramatikkens Hus, og skuespiller utdannet fra Nord Universitet (HINT). Han debuterte som dramatiker i 2016 med stykket Teahouse, og satte opp sin første helaftens forestilling Prty lyf med urpremiere på Teaterhuset Avant Garden i 2018. I 2019 hadde han urpremiere på En Muslimsk Afro-Joik på Svensk iNorge, som årets Ungkunstner ved Festspillene i Nord-Norge. Ibrahim har hatt flere co-produksjoner med Teaterhuset Avant Garden / Rosendal Teater, og er med som skuespiller i Verken Fugl eller Fisk.

Sunniva Skjøstad Hovde er musiker og førsteamanuensis i musikk ved Dronning Mauds Minne. Hun spiller trekkspill, synger og trakterer en rekke andre instrumenter. Hun forsker innen musikk og globalisering, arbeider og bor delvis i Malawi, og har med seg impulser fra mange andre musikk-kulturer. Sunniva er med som musiker i Baby Becomings og Animalium.

Elena Perez er teaterviter med ph.d i kunst og media med vekt på forholdet mellom teater og digitale medier. Hun er daglig og  kunstnerisk leder for Trondheim Kunstforening og underviser i drama og teater ved NTNU. Elena var dramaturg i den første prosjektfasen av Verken Fugl eller Fisk, og skriver forskningsartikkel om Baby Becomings sammen med Lise på bakgrunn av dette.

Berit Haltvik With er kostymedesigner og jobber med kostymedesign, redesign og scenografi ved Teateratelier i Trondheim. Hun er utdannet ved The Arts Institute at Bournemouth, UK og har designet og produsert kostymer til ulike prosjekter innen teater, dans, klovning og TV/film siden 2005. I 2017 var hun fylkeskunstner i Sør-Trøndelag. Berit har redesignet og sydd om brukte klær som Lise hadde samlet inn til Verken Fugl eller Fisk.

Solveig Lønseth er billedkunstner og arbeider med lys, rom og stedspesifikke prosesser. Hun har laget havsilken til scenografien i Verken Fugl eller Fisk ved å sette inn silken med cyanotypi, eksponert den i sollys og fremkalt den i havet utenfor Trondheim. Den samme teknikken ble brukt under hennes soloutstilling Surrounding Oceans på Trøndelag senter for samtidskunst våren 2017.

Anniken Arnøy er lysdesigner ved Rosendal Teater og jobbet sammen med Teater Fot under prøvetiden på Teaterhuset Avant Garden. Hun er en erfaren lysdesigner og -tekniker med utallige forestillinger på tapeten.

Live Strugstad er danser med bakgrunn i samtidsdans fra London Contemporary dance school (2001) og har PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) fra HiNT. Hun er ansatt i Dans i Trøndelag som produsent og kunstnerisk leder for Kortreist Dansefestival. Hun har tidligere også hatt ansvar for PRODA Nord-Trøndelag. Live Strugstad jobber i tillegg som dansekunstner i ulike engasjement som danser, koreograf og pedagog, og er danser i Teater Fots barnetrilogi Du skal få høre fuglesang (2012). Live har bidratt i utviklingen av Animalium.

Line Strøm er danser med base i Namsos. Hun har bakgrunn fra Laban Dance School i London (2005), og dannet etterpå kompaniet InTransit sammen med Annika Ostwald. Ved siden av frilans arbeid som danser og koreograf arbeider Line på Olav Duun Videregående skole som danselærer. Hun har bidratt som danser i utviklingen av Animalium.

Kine Kvarme Tørring er danser med bakgrunn fra Den Norske Balletthøyskole med fordypning i jazz og pedagogikk (2007). Hun har flere lengre danseopphold i Los Angeles og New York bak seg, før hun flyttet tilbake og etablerte seg i Trondheim, og er en av initiativtakerne til Kompani Trondheim. I 2019 tok hun en master i Barnekultur og kunstpedagogikk. Kine har bidratt som danser i Animalium Stunt på Rosendal.

Janne Brit Rustad er skuespiller med bakgrunn fra skuespillerutdanninga ved HiNT/Nord Universitet. Hun driver kompaniet Konstellasjonen, og er skuespiller i Cirka Teater og i Teater Fots trilogi Du skal få høre fuglesang. Janne Brit jobber også med regi og manusutvikling, og satte opp Jungelboken på Teater Ibsen i 2018. I tillegg jobber Janne Brit som sykehusklovn ved St.Olavs hospital i Trondheim. Hun har bidratt som skuespiller i Animalium Stunt på Rosendal.

Emily Fischbeck Luthentun er produsent for Teater Fot fra 2019. Hun er utdannet dramapedagog med en BA (hons) i Drama fra Anglia Ruskin University i England og to år ved NTNU (STS og PPU). Hun har arbeidet for en rekke institusjonsteatre og frigrupper som inspisient, produsent, produksjonsmedarbeider, dramapedagog og sufflør siden endt utdannelse i 2016, deriblant Trøndelag teater, Turnéteatret i Trøndelag, Katja Brita Lindeberg Produksjoner, Lisa Lie/PONR, Fabularium AS og Sverresborg Trøndelag Folkemuseum. Fra 2020 er hun formidler ved Sjøfartsmuseet (MIST), produsent for Lydhør i Kongsgården, styreleder for Rabarbrateateret og styremedlem i The Flying Seagulls Norge. Emily er produsent for Himmel og Hav.

Medvirkende i Forprosjektet
Verken Fugl eller Fisk

Konseptutvikling på Teatret Vårt i Molde, juni 2017:
Lise Hovik, Tor Haugerud, Siri Gjære, Rohey Taalah, Siri Schnell Juvik, Gunhild Hjertaas, Ibrahim Fazlic

Olavsfestdagene 2. og 3. august 2017:
Musikere: Tor Haugerud, Siri Gjære, Rohey Taalah
Skuespillere: Siri Schell Juvik, Gunhild Hjertaas
Scenograf: Anne Helga Henning
Dramaturg: Elena Perez
Regissør
: Lise Hovik

Videreutvikling under kunstneropphold på Seanse, Volda:
Lise Hovik, Tor Haugerud, Siri Schnell Juvik, Gunhild Hjertaas,
Ibrahim Fazlic.

Medvirkende i Begynnelser

Teaterhuset Avant Garden april/mai 2018:
Musikere:
Tor Haugerud, Siri Gjære
Skuespillere:
Gunhild Hjertaas, Ibrahim Fazlic
Scenografi:
Anne Helga Henning, Lise Hovik
Kostymer: Berit Haltvik With, Lise Hovik
Lysdesigner: Anniken Arnøy
Regissør: Lise Hovik

Fra øverst til venstre:
Gunhild Hjertaas, Siri Gjære, Tor Haugerud, Ibrahim Fazlic. Foto: Lise Hovik

Medvirkende i Baby Becomings

Småkunstfestivalen og Kammermusikkfestivalen, september 2018
Musikere: Tor Haugerud, Siri Gjære, Sunniva Hovde
Skuespillere:
Siri Schnell Juvik
Scenografi:
Anne Helga Henning, Lise Hovik
Havsilke: Solveig Lønseth
Kostymer:
Berit Haltvik With, Lise Hovik
Koreografisk konsulent: Tone Pernille Østern
Regissør: Lise Hovik

Fra øverst til venstre:
Sunniva Hovde, Siri Gjære, Tor Haugerud, Siri Schnell Juvik. Foto: Lise Hovik.

Medvirkende i Animalium

Regi: Lise Hovik
Musikk: Tor Haugerud, Sunniva Hovde
Kostymer redesign:
Berit Haltvik With

Animalium Film, mai 2019:
Tor Haugerud, Live Strugstad, Line Strøm, Gunhild Hjertaas

Performance Rosendal,
august 2019:
Tor Haugerud, Live Strugstad, Siri Schnell Juvik, Ibrahim Fazlic, Janne Brit Rustad, Kine Tørring Kvarme

Animalium Workshop,
SAND-festivalen sept. 2019:
Lise Hovik,
12 internasjonale deltakere

Animalium Performance Kunsthallen KONFERANSE av Anna Daniell, okt. 2019:
Tor Haugerud, Live Strugstad, Gunhild Hjertaas, Siri Schnell Juvik


Animalium Performance Kunsthallen A beast a God and a Line, februar 2020:
Live Strugstad, Tor Haugerud, Sunniva Hovde, Gunhild Hjertaas

Medvirkende i Himmel og Hav

Nypremiere 18. oktober 2020 på Rosendal Teater

Konsept og regi: Lise Hovik
Komponister: Siri Gjære, Tor Haugerud og Rohey Taalah
Musikere: Siri Gjære, Tor Haugerud
Skuespillere: Gunhild Hjertaas og Siri Schnell Juvik
Scenografi og figurer: Lise Hovik og Anne Helga Henning
Kostyme (re)design: Berit Haltvik With
Havsilken: Solveig Lønseth
Manusbearbeiding (for 3-5 åringer): Marte Huke
Produsent: Emily Fischbeck Luthentun

Fra øverst til venstre: Tor Haugerud, Gunhild Hjertaas, Siri Shnell Juvik, Siri Gjære.
Foto: Lise Hovik