Spurvene flyr til Kina!

I slutten av august reiser Teater Fot til Beijing for å vise forestillingen Spurv for 0-2-åringer på Holiday Classic Theatre i Beijing for China National Theatre for Children og for å delta i  ASSITEJ Artistic Gathering 2018. Invitasjonen til Kina var et resultat av vår deltakelse på verdenskongressen for barneteater i Cape Town i mai 2017, der vi både møtte ivrige sør-afrikanske småbarn, og begeistrede delegater fra Beijing. Tidligere har vi spilt denne forestillingen både i Finland, Italia og Canada, og det har vært spennende å møte små tilskuere fra så ulike kulturer.

Alle utøverne i forestillingen er dyktige improvisatører. Både musikerne Michael Duch og Tor Haugerud,  skuespillerne Janne Brit Rustad og Andreas Thoresen, og danserne Live Strugstad og Line Strøm (koreograf på stykket) har i denne forestillingen utviklet en trygg og leken spillestil som inviterer barna opp på scenen. Barna får møte de tre spurvene, leke med egg, reir og fjær og trekkes som regel lett inn i den vimsete spurveflokken. Den åpne improviserende formen, som veksler mellom koreograferte / komponerte og åpne / improviserte sekvenser, har fenget både barn og voksne over alt hvor vi har spilt. 

Forestillingen ble produsert i samarbeid med Trøndelag Teater i 2012, og er første del av trilogien Du skal få høre fuglesang, som utforsket interaktive dramaturgier i scenekunst for barn. Prosjektet var en del av SceSam-prosjektet, som har fått stor oppmerksomhet både i scenekunstfeltet og innen kunstnerisk forskning. Boka Deltakelse og interaktivitet i scenekunst for barn av Lise Hovik og Lisa Nagel var et av resultatene fra SceSam.