Medvirkende

Medvirkende i Verken Fugl eller Fisk:

Prosjektet har mange medvirkende, som har bidratt i ulike deler av prosessen. Nederst finnes en oversikt over hvem som har vært utøver i de forskjellige versjonene:

Lise Hovik er regissør, dramaturg og førsteamanuensis i drama ved Dronning Mauds Minne. Hun etablerte Teater Fot i 2004, og har produsert en rekke teaterforestillinger for de minste barna. De Røde Skoene (2008) og Du skal få høre fuglesang (2012) har spilt mye både i Norge og internasjonalt. Hun forsker i feltet kunst for barn, og er for tiden engasjert i et samarbeid med ReMida – senter for kreativ gjenbruk og prosjektet LYDHØR.

Anne Helga Henning er billedkunstner og har lang erfaring som kunstner i barnehage og skole, og som atelierista på Svartlamoen barnehage. Hun er utdannet ved kunstakademiet i Trondheim og Reggio Emilia Institutet i Stockholm. Hun har også arbeidet med kunstprosjekter sammen med eldre demente. Anne Helga er med som scenograf i prosjektet.

Tor Haugerud er trommeslager innenfor improvisasjonsmusikk. Han har skrevet musikk og vært skuespiller og musiker i blant annet Cirka Teater og Teater Fot. Han er en sentral musiker i Trondheimsmiljøet og har samarbeidet med flere internasjonale musikere. Tor underviser også i trommer som førsteamanuensis på jazzlinjen ved NTNU.

Siri Gjære er sanger og komponist. Hun har bakgrunn fra jazzlinjen ved NTNU, jobber som frilansmusiker, har en rekke plateutgivelser, og har de siste årene vært kunstnerisk leder for vokalensemblet Trondheim Voices. Siri har også hatt flere skuespillerengasjement, og var fylkeskunstner i Sør-Trøndelag i 2006.

Rohey Tallah er sanger uteksaminert fra jazzlinjen i Trondheim med bachelorgrad i jazzvokal i 2016. Samme året vant hun Trondheim jazzfestivals talentpris. Hun er vokalist i bandet Rohey, som er hennes hovedprosjekt. Rohey er både frilanser og musikkpedagog med utøvende musikk som hovedområde.

Siri Schnell Juvik er skuespiller utdannet fra Nord Universitet (HINT). Hun debuterte i Skråninga på Nord-Trøndelag Teater i 2008, og har arbeidet både på institusjoner og i det frie feltet. Sist var hun å se i Spelleman på taket på Trøndelag Teater, og Korrigeringer med Konstellasjonen.

Gunhild Hjertaas har studert musikkvitenskap ved NTNU og skuespillerfag ved NISS. Hun jobber som skuespiller, musikkarrangør og komponist. Gunhild har erfaring fra institusjonsteater og det frie feltet. Hun er en del av Jo Strømgren kompani og driver sine egne frigrupper, Teater Framdrift og Holmen Hjertaas produksjoner.

Ibrahim Fazlic er dramatiker og skuespiller, utdannet fra Nord Universitet (HINT). Han skriver egne stykker og arbeider som frilanser med base i Trondheim. Han debuterte som dramatiker i 2016 med stykket Teahouse, og satte opp et egenprodusert stykke, Higen i 2017. Han arbeider for tiden med flere stykker blant annet et i coproduksjon med Teaterhuset Avant Garden.

Sunniva Skjøstad Hovde er musiker og førsteamanuensis i musikk ved Dronning Mauds Minne/NTNU. Hun spiller trekkspill, synger og trakterer en rekke andre instrumenter. Hun arbeider og bor delvis i Malawi, og har med seg impulser fra mange andre musikk-kulturer.

Anniken Arnøy er lysdesigner ved Teaterhuset Avant Garden og jobbet sammen med Teater Fot under prøvetiden på teaterhuset. Hun er en erfaren lysdesigner og -tekniker med utallige forestillinger på tapeten.

Elena Perez er teaterviter med ph.d i kunst og media med vekt på forholdet mellom teater og digitale medier. Hun er for tiden i permisjon fra sin jobb som kunstnerisk leder for Trondheim Kunstforening. I dette prosjektet var hun dramaturg i den første prosjektfasen, og skriver forskningsartikkel sammen med Lise på bakgrunn av dette.

Berit Haltvik With er kostymedesigner og jobber med kostymedesign, redesign og scenografi ved Teateratelier i Trondheim. Hun er utdannet ved The Arts Institute at Bournemouth, UK og har designet og produsert kostymer til ulike prosjekter innen teater, dans, klovning og TV/film siden 2005. I 2017 var hun fylkeskunstner i Sør-Trøndelag. Berit har redesignet og sydd om brukte klær som Lise hadde samlet inn til dette prosjektet.

Solveig Lønseth er billedkunstner og arbeider med lys, rom og stedspesifikke prosesser. Hun har laget havsilken ved å sette inn silken med cyanotypi, eksponert den i sollys og fremkalt den i havet utenfor Trondheim. Den samme teknikken ble brukt under hennes soloutstilling Surrounding Oceans på Trøndelag senter for samtidskunst våren 2017.

Live Strugstad og Line Strøm er dansere og har bidratt i utviklingen av Animalium

Medvirkende i Forprosjektet
Verken Fugl eller Fisk

Olavsfestdagene 2. og 3. august 2017:
Musikere: Tor Haugerud, Siri Gjære, Rohey Taalah
Skuespillere: Siri Schell Juvik, Gunhild Hjertaas
Scenograf: Anne Helga Henning
Dramaturg: Elena Perez
Regissør
: Lise Hovik

Medvirkende i Begynnelser

Begynnelser på Teaterhuset Avant Garden april/mai 2018:
Musikere:
Tor Haugerud, Siri Gjære
Skuespillere:
Gunhild Hjertaas, Ibrahim Fazlic
Scenografi:
Anne Helga Henning, Lise Hovik
Kostymer: Berit Haltvik With, Lise Hovik
Lysdesigner: Anniken Arnøy
Regissør: Lise Hovik


Foto: Lise Hovik. Begynnelser
Fra øverst til venstre: Gunhild Hjertaas, Siri Gjære, Tor Haugerud, Ibrahim Fazlic

Medvirkende i Baby Becomings

Baby Becomings Småkunstfestivalen og Kammermusikkfestivalen, september 2018
Musikere: Tor Haugerud, Siri Gjære, Sunniva Hovde
Skuespillere:
Siri Schnell Juvik
Scenografi:
Anne Helga Henning, Lise Hovik
Havsilke: Solveig Lønseth
Kostymer:
Berit Haltvik With, Lise Hovik
Koreografisk konsulent: Tone Pernille Østern
Regissør: Lise Hovik


Foto: Lise Hovik. Baby Becomings. 
Fra øverst til venstre: Sunniva Hovde, Siri Gjære, Tor Haugerud, Siri Schnell Juvik,