Begynnelser (3-5)

English

Verken Fugl eller Fisk – Begynnelser henvender seg til de litt større barna i barnehagen, fra 3-5 år. Forestillingen bygger på ideer om menneskets forhold til dyrene og naturen, og inviterer barna med i en felles undring om hvordan verden ble til. Forestillingen er formet som en fortelling der både skuespillere og musikere deltar på reisen gjennom ulike verdener, og avdekker lag for lag i en pågående transformasjon fra en scene til den neste, som en slags arkeologisk avdekking der scenografien og karakterene endrer seg underveis.

Rare teaterdyr. Foto. Arne Hauge

Vi starter i teatersalen, som forvandler seg til et verdensrom. Deretter lander vi på havkloden, som etter hvert blir en mer gjenkjennelig grønn verden, som igjen forvandles til… Til sist er vi på havets bunn og barna får bli med å lete etter gjemte skatter.

Siri Gjære og Tor Haugeruds musikalske komposisjoner skaper scenisk nærvær med rytmer og sang, mens Gunhild Hjertaas og Ibrahim Fazlic tar barna med på en forunderlig reise der ingen vet hvem som er fugl eller fisk. De rare dyrene forvandler seg stadig til noe annet som kan være både kjent og ukjent. Forestillingen har mange begynnelser, og utvikler en dramaturgi som undersøker tilblivelse på mange plan.

Begynnelser. Foto: Lise Hovik

Regi: Lise Hovik
Scenografi: Anne Helga Henning og Lise Hovik
Musikk og musikere: Tor Haugerud og Siri Gjære
Skuespillere: Gunnhild Hjertaas og Ibrahim Fazlic

Forestillingen hadde premiere 21.4. 2018 i
co-produksjon med Teaterhuset Avantgarden i Trondheim. 

Video teaser av Andreas Schille

Anmeldelser
Billedgalleri

Til prosjektsiden: Verken Fugl eller Fisk
Til: Baby Becomings (0-2 år)