Baby Becomings (0-2)

English

Baby Becomings er en musikalsk teaterforestilling for de aller minste, 0-2 år, og første del av det kunstneriske forskningsprosjektet Verken Fugl eller Fisk. Vi inviterer småbarn og voksne til å sitte med oss på myke ullpledd rundt en kvadratisk scene, som utgjør en slags lekeplass eller territorium for skuespilleren og musikerne. Med sang og rytmer henvender vi oss til de minste, og reisen gjennom ulike sanselige verdener begynner. Kostymer og scenografi, som består av lag på lag av ulike mønster, farger, materialer og følelser, blir avdekket. Forestillingen beveger seg nedover, alltid til noe nytt og annet, transformerer fra himmel til jord, fra gressing som blir til kiling og latter, som blir til en dans, som blir til en fisk som flyr, og til oppdagelser av skatter på havets bunn.

Foto: Andrea Haugerud Hovik

Verken Fugl eller Fisk – Baby Becomings ble til gjennom et forprosjekt som henvendte seg til babyer under tre år og deres foreldre, og ble først vist under Olavsfestdagene i august 2017, etterfulgt av tre prosessvisninger på Kunsthall Trondheim samme høst i forbindelse med utstillingen Et Nytt Vi. 

Forestillingen er tilpasset babyer og deres behov for trygghet, nærhet og kontakt med både voksne, andre barn og med rommet spillet foregår i. Gjennom sang og rytmer, i møte med ulike materialer og fysisk teater undersøkte vi med nysgjerrighet den forunderlige tilblivelsen av ukjente skapninger som den dansende glade Soppen, Anemonesøstrene, den triste flyvende Skaten og den gule ballen Happy på svømmetur i havet. Barna inviteres tilslutt med til lek på havbunnen. Her er en filmteaser fra forprosjektet:

Video teaser: Andrea Haugerud Hovik

Den endelige versjonen av Baby Becomings er videreutviklet med tanke på å skape et konsertformat, med tre musikere og en skuespiller. Premieren hadde vi under Seanses Småkunstfestival  i Trondheim og på Kammermusikkfestivalen i september 2018. Her har vi utviklet noen nye scener, der barna også får møte Himmeldronningen, den sultne Pelsfuglen og ikke minst så inviterer vi til slutt barn og voksne inn under havsilken for å oppdage vakre skatter på havbunnen.

Medvirkende i Baby B. Foto: Lise Hovik

Regi: Lise Hovik
Scenografi: Anne Helga Henning og Lise Hovik
Havsilke: Solveig Lønset
Musikk og musikere: Tor Haugerud, Siri Gjære, Sunniva Hovde
Skuespiller: Siri Schnell Juvik

Til prosjektsiden: Verken Fugl eller Fisk