Baby Becomings (0-2)

Baby Becomings er en musikalsk teaterforestilling for de aller minste, 0-2 år. Vi inviterer småbarn og voksne til å sitte med oss på myke ullpledd rundt en kvadratisk scene, som utgjør en slags lekeplass eller territorium for skuespilleren og musikerne. Med rytmer og sang henvender vi oss til de minste, og reisen gjennom ulike sanselige verdener begynner. Kostymer og scenografi, som består av lag på lag av ulike mønster, farger, materialer og følelser, blir avdekket. Forestillingen beveger seg nedover, alltid til noe nytt og annet, transformerer fra himmel til jord, fra gressing som blir til kiling og latter, som blir til en dans som blir til en fisk som flyr og til oppdagelser av skatter på havets bunn. Ta med de minste du kjenner og bli til sammen med oss på den myke havbunnen!

Foto: Andrea Haugerud Hovik

Verken Fugl eller Fisk – Baby Becomings ble til gjennom et forprosjekt som henvendte seg til babyer under tre år og deres foreldre, og ble først vist under Olavsfestdagene 2. og 3. august 2017, etterfulgt av tre prosessvisninger på Kunsthall Trondheim 14.10, 5.11 og 25.11. 2017. Forestillingen er tilpasset babyer og deres behov for trygghet, nærhet og kontakt med både voksne, andre barn og med rommet spillet foregår i. Gjennom sang og rytmer i møte med ulike materialiteter og fysisk teater undersøker vi med nysgjerrighet den forunderlige tilblivelsen av ukjente skapninger som den dansende glade Soppen, Anemonesøstrene, den triste flyvende Skaten og den gule ballen Happy på svømmetur i havet. Barna inviteres tilslutt med til lek på havbunnen.

  Video teaser: Andrea Haugerud Hovik

Den endelige versjonen av Baby Becomings er videreutviklet med tanke på å skape et konsertformat, med tre musikere og en skuespiller. Premieren blir under Seanses Småkunstfestival  i Trondheim den 29.9.2018, og på Kammermusikkfestivalen den 30.9.

Foto: Lise Hovik

Medvirkende    English